dimecres, 27 de juliol del 2011

ÚLTIMA SETMANA A NYC

El temps passa rapidíssim i aquesta setmana és l'última de la nostra estada a New York, el dilluns vinent marxem 19 dies a fer una petita ruta per altres estats del país i conèixer una mica més la vida americana fora de la ciutat dels gratacels. Abans de tornar a casa, però, passarem 4 dies a NYC per fer les últimes compres i sobretot despedir-nos amb molta pena de la ciutat i d'alguns dels amics que hem fet durant la nostra "aventura" newyorker.

Sopant amb la Marta, en Ricard i en Ramon
 al Sea de Williamsburg

Però lluny de posar-nos tristos apurem aquests dies per continuar exprimint tot el que ens ofereix NYC i a més ho fem amb la bona companyia d'en Ramon i en Ricard, que ens han visitat desde BCN. Aquests darrers dies han estat una mica atrafegats, apart de passejar per la ciutat que mai ens avorreix, hem aprofitat per anar a passar un dia a Connecticut convidats per la Virginia, l'amiga d'intercanvi d'en Pere, i hem descobert una zona preciosa, a menys d'una hora de New York, amb paisatges de boscos espectaculars i sobretot, unes mansions encara més espectaculars on viuen nordamericans amb uns ingressos més alts que el PIB anual d'algun país africà i crec que fins i tot europeu.

Les fotos d'Ai Wei Wei
També hem visitat un parell de museus ben interessants, el Museu Jueu, amb una col·lecció herència d'unes riquissíssimes jueves, les germanes Cone, que van viure a cavall entre Baltimore, Europa i de fet, la resta del món perquè feien viatges llarguíssims i que es van dedicar a col·leccionar un munt d'obres de Picasso, Gauguin, Rodin, Cezanne i Van Gogh, entre d'altres, i l'exposició de fotografies d'Ai Wei Wei a la Casa Asia de Manhattan amb fotos d'estil "realisme-periodístic" de la New York dels 80-90, ben diferent de com la coneixem actualment. Encara ara em sembla un miracle que barris com Lower Est Side hagin canviat tant en tan poc temps, de carrers amb edificis ruinosos, homeless i drogues han passat a ser barris residencials, cool, amb botiguetes i restaurants de catàleg i molts joves visquent als antics edificis fets pols ... és força curiós aquest fenòmen de rehabilitació o nous usos d'espais degradats conegut com a "gentrificació" i que ja va comentar en Pere a una de les seves entrades al blog.

Aquesta setmana amb temperatures oscilants entre el foc de l'infern i la pluja de tardor, estem aprofitant per voltar una miqueta més per Brooklyn i veure l'skyline de Manhattan de dia i de nit a la vora del East River, amb l'excusa de portar-hi als nostres convidats, i també per repetir restaurants que ens han agradat, com el "Sea" de Williamsburg o descobrir-ne de nous com una famosa i amagada hamburgueseria situada, mig il·legalment, darrera d'una cortina als baixos de l'hotel Meridien del 56 St entre la 5 i la 6 Ave de Manhattan. Els newyorkers diuen que és on es mengen les millors hamburgueses de New York ... la veritat a mi, em semblen gairebé totes iguals.

Manhattan de nit, desde Williamsburg
La setmana també ens ha donat per fer algunes compres interessants, com per exemple texans (jeans en diuen aquí) Levi's a 12 dòlars a la botiga oficial o un Ipad 2 d'Apple, força més car que els texans, però que resulta ser una joguina ben entretinguda i que anem descobrint poc a poc com nens petits.

I així entretinguts, amb sopars, cerveses amb amics i visitant encara zones de New York desconegudes comencem a pensar amb les maletes i anem descomptant els dies del calendari ... tot i que sembla que fós ahir que vam arribar a la ciutat per passar-hi tres mesos ... que ràpid passa tot "lo" bò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada