dilluns, 13 de juny del 2011

ESTIU? ... SEMBLA QUE SI

Es diu que el temps està canviant, que les primaveres són estius i que els estius són hiverns ... que ens estem carregant la capa d'ozó i que la contaminació que produeix l'home farà que el món canvïi dràsticament ... i aquesta setmana semblava que havia arribat l'estiu a la nostra ciutat d'adopció ... tot i que va ser un miratge ... portem una setmana amb dies d'una calor asfixiant, de les que et tallen la respiració quan surts al carrer, i de sobte, plou, torna el fred i cal que tornem a treure el jersei per voltar per New York ... serà el canvi climàtic??

De totes formes, els newyorkers, amants de viure la ciutat al carrer a l'estiu (encara que aquest any costa que arribi) organitzen milers d'activitats nocturnes, la majoria gratuïtes i ben interessants ... i nosaltres hem encetat la temporada estival comprant-nos un ventilador pel saló de l'apartament (per només 20 dòlars!) i assistint a diversos actes de nit.

El dimecres passat en Pere va aconseguir unes preuades entrades per veure Shakespeare al Central Park, al festival de teatre que fan cada estiu, dic preuades perquè van buscadíssimes i els amics newyorkers han reaccionat amb admiració quan han sabut la nostra assistència al "evento".

De concert al Prospect Park
El segon acte estival va ser el concert d'Andrew Bird al Prospect Park de Brooklyn. Era la primera d'un seguit d'actuacions que s'allarguen tot l'estiu i que són de les més famoses a la ciutat. Pels newyorkers de Manhattan té connotació d'excursió desplaçar-se a Brooklyn i, com uns hipsters més del nostre barri, assistir al concert-pícnic de nit i a la llum de la lluna. El cantant, el Sr. Bird (àlies ocellet, desconegut per nosaltres però molt famós aquí) ens va deleitar amb un concert intimista, amb sò de violins i xiulets (si, canta xiulant! com el seu nom indica) que per nosaltres va tenir un "efecte sedant" ... però envoltats de newyorkers no podíem adormir-nos i vam aguantar com dos valents fins el final del concert. El parc estava ple a vessar, però els americans són ordenadets, fan cua per accedir al recinte, per anar al lavabo, per comprar hot-dogs i cerveses i sempre tenen un sorry o un excuse me a la boca, per tant tot i la gentada va ser una nit ben agradable.

El tercer "evento" que hem anat ha estat la festa "gay parade" del Brooklyn Pride 2011, o sigui, una mena de desfilada de temàtica gay a Park Slope. L'experiència ha resultat "enriquidora" (per dir-ho d'alguna manera), concretament consisteix en una mini-desfilada per la 5a Av. de Brooklyn de col·lectius gays i lesbianes del barri, amb carrosses bastant cutres i música petarda, algun cotxe adornat i poca cosa més, era una barreja de festa de final de curs d'escola americana i desfilada de policies, bombers i "camioneras" cridant i saludant al entregat públic, que portava banderetes gays i cridava encara més que les estrelles de la nit. Després de l'espectacle, vam fer un sopar dels bons amb el Francisco i el Javier a un restaurant bastant nou al barri. Va ser una mena de sopar-despedida ja que demà van cap a Espanya a passar les seves vacances d'estiu i fins l'agost no ens tornarem a veure (i els trobarem a faltar, han estat els nostres millors amics a New York!!). La nit va acabar amb unes quantes rondes de cerveses i cubates al "Excelsior", un bar apropet de casa, amb molt bon ambient, millor música i sobretot, molt newyorker de bon rotllo.

Petardeo a la 5th Ave. de Brooklyn

La setmana ha acabat amb un brunch organitzat a casa nostra amb una quinzena de convidats ... però aquesta és un altra història ... que podeu seguir al Blog del Pere.