dimecres, 22 de juny del 2011

NIT "POSH"

Ahir vam tornar a la zona del Meat Market, apropet del High Line que tant ens agrada i que ja vam descriure en un post de fa uns dies. Amb l'excusa de parlar una estona d'anglès i d'espanyol, vam quedar amb la Nancy (newyorker d'orígen alemany-iraní) i la Maria (d'orígen polonès) per pendre una copa i fer un soparet informal.

Aquest barri és un dels que està més de moda a New York actualment, situat aprop de Greenwich Village i de Chelsey fins fa pocs anys era simplement la zona del mercat de la carn de NY City, amb això no vull dir que era una zona de prostitució, no sigueu mal pensats! ... era on hi havia el mercat central de carn de la ciutat, una mena de Zona Franca, però només de meat. En el procés constant de transformació de la nostra ciutat d'adopció han reconvertit la zona en un barri trendy i cool, en resum posh, amb botigues de dissenyadors internacionals com Stella Mccartney o Armani, restaurants de luxe, hotels i clubs exclusius.

La coral al carrer
Vam començar la tarda-nit amb la sopresa de seguir un concert fantàstic al mig del carrer de forma (crec) improvitzada, d'una coral que ja voldrien tenir al Palau de la Música amb una actuació amb música de Haendel. A mi, que sóc poc expert en el tema, em va semblar boníssim i a la resta de públic també si fem cas als aplaudiments que van rebre els cantaires i el director, que era una mica director-showman amb uns moviments exagerats i unes cares molt expressives que fèien encara més interessant el moment.

Després d'una estona de música vam anar cap el High Line i ben apropet vam enfilar cap a la terrassa del restaurant més nou i cool del barri on hi ha un bar amb vistes al barri, al High Line i al Hudson river, de nom STK. El lloc és selecte i fa tot just una setmana que l'han inaugurat. Les cambreres semblen top-models i la gent molt posh recent sortida d'un episodi de Sex in the city. Nosaltres per ambientar-nos bé vam pendre un "champagne rosé" a 16 dòlars la copa (que car és beure alcohol a NY por Diosss!!) i de postres, vam disfrutar d'una posta de sol ben espectacular. Abans de marxar vam passar pel restaurant de la planta baixa després de seguir uns passadissos foscos i plens de salons reservats amb una decoració a l'última, vam baixar les escales com si fóssim assidus a la casa i vam mirar de reüll a la gent super-pija que sopava "a grito pelao".

Amb la Maria i en Pere al STK

Nosaltres, seguint les ordres de la Nancy, vam sopar millor i més barat al "Mala testa" un italià al West Village que va resultar ser molt recomenable i, per sort, poc sorollós comparat amb la resta de restaurants que coneixem a New York. Per acabar la nit vam presenciar una baralla al mig del carrer entre dos afroamericans alts i forts com armaris dient-se de tot menys "maco" i amenaçant-se i insultant la familia de l'un i de l'altre des dels temps de Kunta-Kinte. Al minut van aparèixer quatre potros-polícies (blancs) posant-se guants i la mà a la pistola que portaven penjada a la cintura i ... en aquest moment van decidir que era hora de tornar cap al nostre tranquil i residencial Park Slope. Creiem, però, que la cosa no va anar a més! ... simplement és NY!

El High Line, l'hotel Standard i la posta de sol