diumenge, 8 de maig del 2011

DOGS I HOT DOGS

Ahir a la nit vam gaudir del primer sopar amb nous amics de NY, en Francisco i en Javier, professors d'espanyol a Columbia i amics d'una amiga d'uns amics de Barcelona ( o sigui, que no els coneixiem de res) però que ens van fer de cicerones pel barri que compartim i ens van ensenyar un parell de bars i un bon restaurant, on la dimensió dels plats almenys no sembla conseqüència d'una mutació nuclear i fins i tot el vi sembla un més dels que prenem a Barcelona.

La tarda-nit que vam passar junts va resultar molt agradable, ens van acollir més que bé i ens van explicar cent i una històries per sobreviure millor a la ciutat, tenint en compte que l'experiència és un grau i ells fa 10 anys que viuen a NY, sens dubte tot el que ens van explicar ens servirà de molt.

Particularment a mi em van resoldre un gran dubte que em tenia ben intrigat i que em rondava pel cap desde que vam trepitjar la ciutat. Aqui els gossos no semblen gossos, bé, si que ho semblen en el sentit físic de la paraula, són gossos-gossos, però van pels parcs i pels carrers acompanyant els amos sense cap comportament "animal" ... és a dir, són massa tranquils i sembla que visquin només per ser exhibits ... però mai molesten, ni lladren, ni es barallen, ni t'ensumen ... i gairebé ni et miren. El misteri me'l van resoldre els nostres nous amics i encara ara se'm posa la pell de gallina al recordar-ho.

Als USA i per suposat també a NY, molta gent té animals de companyia, especialment gossos, això explica la gran quantitat d'aquests animals que es veuen per tot arreu ... però en un país on per qualsevol "xurrada" et posen una querella i es pot anar directament a la presó han inventat un sistema per evitar-ho, en cas que el teu gosset es comporti com el que és: un gos. Resumint ... si el teu gos lladra massa o massa fort els veïns et poden denunciar, si passejant pel carrer el teu gos mossega a un altre gos ... denuncia "al canto" ... i no cal ni dir que si l'animal mossega a una persona igual et cau la pena de mort ... Solució ...  operen les cordes vocals dels gossets així no poden lladrar o ho fan fluixet ... per evitar mals comportaments: Tranquimalzins canins que els deixen ben relaxadets tot el dia ....  si ni em això es porten bé, doncs contracten al "encantador de perros" de torn i fan sessions maratonianes de bona educació (riute'n tu dels correccionals anglesos) ... per acabar de rematar el tema ... els castren per evitar comportaments sexuals massa violents ... molt fort tot plegat, no?

Els que em coneixeu ja sabeu que no m'agraden gaire els animals, però la història dels pobres gossets a NY em va impactar una mica ... Avui mentre estàvem a Coney Island i feiem cua per comprar un hot dog (dels del menjar) he vist un gosset blanc esperant al seu amo, portava un llasset rosa al cap i una corretja del mateix color i no he pogut evitar sentir una mica de pena ... pobre animal ... capat, mut, drogat i a sobre, disfressat com si fos una barbie ... Si existeix la reencarnació, siusplau, que no em reencarni en gos a New York ... prefereixo ser un Hot Dog ... que se'm mengin d'una bocada i llestos!