dijous, 16 de juny del 2011

MUSEUM MILE FESTIVAL ...of course!

Ahir a la tarda vam veure una altra part de New York que desconeixíem, bé, per ser més correctes vam veure des d'una perspectiva diferent una zona que ja coneixíem, l'àrea dels museus de Manhattan, anomenada Museum Mile i que engloba diferents museus apropet del Central Park, 5a Avinguda amunt.

A les 6 PM i sense que el temps acompanyés massa, ens vam desplaçar desde Park Slope fins a Manhattan per gaudir de la 33rd Annual Museum Mile Festival, un acte públic i gratuït que et permet passejar per la 5a Avinguda sense cotxes!! ... ja que per unes hores entre els carrers 82 i 100 és únicament peatonal, i de propina, es pot entrar de franc als diferents museus i galeries com per exemple el Metropolitan, el Guggenheim, el Museo de Barrio o el museu d'història de la ciutat de New York.

The Salomon R. Guggenheim Museum

Al mateix temps, a l'avinguda, hi ha un seguit d'actuacions musicals, performances diverses, paradetes de regals, titelles per a nens i altres activitats com per exemple la possibilitat de ser un artista dibuixant el què et passi pel cap a l'asfalt de Manhattan amb uns guixos de colors que molt amablement regalaven els organitzadors del acte.

Obres d'art efímeres a la 5a Avinguda

La veritat és que ens va agradar la festa, podríem dir que ha estat una de les millors activitats que hem viscut a la ciutat i no només per la possiblitat de visitar centres d'art i museus sinó també per l'ambient festiu que es respirava al carrer i que malgrat la pluja, no va baixar d'intensitat durant tota l'estona que vam ser-hi nosaltres.

"Cantando bajo la lluvia" al Central Park
Aprofitant que estàvem per aquest barri, vam donar un volt pel nord del Central Park, a la zona del llac anomenat Jacqueline Kennedy (quant glamour!), amb una temperatura fresca i, entre ruixat i ruixat, vam poder disfrutar d'una posta de sol amb una llum espectacular.

Pujant amunt per la 5a  Av. vam descobrir també un artista-pintor newyorker que exposava (i regalava) les seves obres d'art. El "susodicho" anomenat Michael Albert (el podeu buscar al Google) durant l'any es dedica a pintar els seus quadres, donar classes a escoles i galeries d'art i únicament el dia del Museum Mile Festival ("osease" ahir) exposa les seves propostes al carrer i en regala una còpia signada a tothom que tingui la paciència per fer una estoneta de cua. Nosaltres vam pensar que valia la pena i vam aconseguir dos pòsters ben bonics, signats per l'autor, i alguna postaleta extra ben original ... quan vingueu a casa nostra a Barcelona ja veureu el póster ben enmarcat i penjat a un lloc ben visible, perquè ens encanta ...

Amb el regal als braços i intentant que no es mullés, vam arribar al Museo del Barrio, una mena de centre cultural, galeria d'art i museu vinculat a la cultura puertoriqueña newyorker. Com us podeu imaginar era el museu més animat, amb música del DJ Potencia Latina (us juro que es deia així!) al hall i un munt de "modernos" i "modernas" prenent vi. Després de fer una estoneta de cua (poca perquè ens vam colar, glups!) vam entrar a les sales a ritme de la salsa del "potent" DJ i vam visitar l'esposició (exhibition en diuen aquí) d'obres d'art contemporànies d'artistes llatins, no únicament de Puerto Rico, i la veritat és que va ser una bona sorpresa. Com que era un dia especial, molts dels pintors estàven a la sala i explicaven les seves obres i es venien a tota la "modernez" que els volgués escoltar i tot plegat, tenia un aire de festa-inauguració-exclusiva que ens va encantar, apart moltes de les obres eren realment espectaculars, diferents, fresques i perquè negar-ho ... ben rares!.

Així doncs, amb els regals del Michael Albert, la música del DJ Potencia Latina encara a les orelles i els paraigües mig trencats, vam tornar cap a Brooklyn satisfets de l'experiència i sobretot, contents per haver decidit anar-hi ... això només passa un cop l'any i s'ha d'aprofitar!