dijous, 17 de març del 2011

Assegurança mèdica


De tant en tant vaig mirant el calendari i començo a comptar els dies que falten per començar l’aventura americana. Abans de marxar tenim moltes coses a fer, bàsicament anar tancant temes a la feina, arxivant papers, endreçant mails … pel cap em comencen a ballar paraules com skipe, blogger, permís de conducció internacional, targeta VISA or, avantatges-desavantatges, telèfon “pre-pago” americà, classes d’anglès … i fa uns dies especialment “assegurança mèdica”.
Ara per ara, sé que l’assegurança mèdica per tota l’estada als USA em costarà 360 euracos, això si, amb cobertura de 60.000 Euros … ja se sap, als Estats Units per una simple visita al metge de capçalera et casquen de 100 a 300 dòlars, per comprar una simple aspirina necessites recepta i només falta que tinguis algun petit incident on et trenquis, per exemple, el dit petit del peu que per visitar-te i curar-te et poden demanar la VISA, el cotxe, el pis de BCN i obligar-te a vendre les joies i si cal, un dels ronyons.
Com a bon catalanet he intentat buscar una assegurança “buena, bonita y barata” i … no existeix … per tant continuaré inflant amb els meus diners a l’asseguradora Mapfre (que ja m’assegura el pis i la moto) i durant quatre mesos el meu cos i la meva salut dependran d’un telèfon internacional i d’un número de pòlissa … creuaré els dits per no haver d’utilitzar els seus serveis … però si cal ... espero ser tractat com un rei! I si pot ser, per un metge com el de la foto ...