dimecres, 16 de febrer del 2011

VISAT

Hi ha pàgines web que han estat pensades per crear confusió al visitant, quan el visitant, en aquest cas jo, l’únic que pretén és buscar informació per viatjar als USA i es troba una web que sembla que et connectis directament a la NASA o a la CIA, fa que necessitis asseure’t tranquil·lament i revisar punt per punt.

Després d’unes quantes visites a la web en qüestió ja sé què sóc: sóc peticionari d’un visat de no immigrant per a visitar els USA per turisme o negocis, i provinent d’un país (Espanya) amb programa d’exempció de visat .... però, aiiii ... si vols estar als USA més de 90 dies ... ja necessites visat, que fan “només” a l’ambaixada de Madrid, on t’obliguen a desplaçar-te “in person” amb un munt de certificats i documents per assegurar al funcionari de torn que no vols quedar-te com a “espalda mojada de lujo” al seu país.

Llapis en mà vaig pendre nota:

Escriptura del pis (per demostrar que tenim sostre a BCN i ... fixa’t, fins i tot és de propietat)

Certificat de la feina, amb detalls de la categoria, nivell, anys treballats i sou anual (per demostrar que som classe mitjana, amb feina i no tenim cap expedient disciplinari ni hem fet cap matança amb una "recortada" o un bazoca ... osease, que som persones sèries, treballadores i formals)

Certificat del banc i/o caixa (o ex-caixa) on consti que som “solvents” i que tenim comptes sanejats (per demostrar que podem mantenir-nos als USA sense acabar en una acera de la 5ena o al metro demanant algun dolar per comprar un hot-dog per sobreviure o bé acabant estirant bolsos a Park Avenue)

Amb tot això, més 1 foto de carnet de 5 x 5 cm (ni un més ni un menys), passaport electrònic i 140 dòlars, i després d’omplir uns quants formularis més, el proper 7 de març visitarem l’ambaixada ... això si: sense bosses, carteres, motxilles, maletes ni cap recipient que pugui semblar “sospitós”.

I de pas ...  viatjaré en AVE per primer cop i passaré un cap de setmana a Madrid ... “No hay mal que por bien no venga” ... mmm... com es deu dir això en anglès???